23948sdkhjf
Del siden
Annonce

NHS sætter fuld fart på forbedring af patientsikkerhed

Ligesom i Danmark arbejdes der i det engelske sundhedsvæsen, NHS, hårdt på at effektivisere, så der kan frigøres ressourcer til en bedre pleje. GS1 Standarder spiller en fundamental rolle i det projekt.

Bred palette af tiltag der støtter patientsikkerhed

Siden 2013 har alle patientarmbånd brugt på engelske hospitaler være mærket med en GS1 DataMatrix-stregkode indeholdende oplysninger om patientens navn, NHS-nummer og fødselsdag. Snart vil NHS også indføre GS1 Standarder for identifikation og mærkning af medicin, medicinsk udstyr og steder (fx operationsstuer). Når det er på plads, kan stregkoderne læses i alle led i sundhedskæden og dermed sikre nem sporbarhed.

Allerede i 2015 har NHS brugt den unikke produktidentifikation til at orientere om tilbagekaldelse af et produkt. Det betragtes som en milepæl for, hvordan sundhedsindustrien fremover kommer til at kommunikere vigtig patientsikkerhedsinformation til patienter og sundhedsprofessionelle.

Hurtig og sikker adgang til alle patientens informationer

Når man kombinerer en unik patientidentifikation med den unikke identifikation af et sundhedsprodukt, er resultatet, at ethvert produkt eller procedure forbindes direkte til patienten og kan registreres i en elektronisk patientjournal. ”Det er selvsagt en kæmpe fordel for sundhedspersonalet, der nemt og hurtigt kan finde præcise oplysninger om den enkelte patients forløb. Desuden effektiviseres processer som fx tilbagekaldelser, indkøb og lagerstyring. Faktisk er det svært at finde et område, der ikke påvirkes positivt,” mener Anne Schmidt, Healthcare Specialist i GS1 Denmark.

Fremtiden i Danmark og Europa

”Kommende europæisk lovgivning vil være med til at sætte fart på at bruge standarder til at øge patientsikkerhed i fremtiden. Men lige nu er det engelske sundhedsvæsen godt på vej, bl.a. fordi man er gået tidligt i gang med at udrulle standarder for identifikation og stregkodemærkning,” mener Anne, og fortsætter:

”I Danmark ser vi samme tendens, fx ved at GS1 standarder er tænkt ind i processerne fra grunden i de nye sygehusbyggerier. Vi ser desuden øget interesse fra leverandører af medicoteknisk udstyr for mærkning med GS1 – bl.a. fordi amerikanske FDA kræver unik identifikation. For lægemidler til salg i Danmark er det et direkte krav fra Amgros, at man mærker med GS1-stregkoder. Og med det kommende EU-direktiv ’Falsified medicines Directive’ bliver GS1-mærkning et krav i hele Europa.”

Ovenstående er baseret på en artikel fra www.nationalhealthexecutive.com – find hele artiklen her (http://www.nationalhealthexecutive.com/I...

GS1 Denmark
Vesterbrogade 149
1620 København V
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10629845
P nummer: 1000109004

Kontaktperson

HRO
Helle Riis Olsen
Marketing koordinator
hol@gs1.dk

Send til en kollega

0.047