23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Amber – lys i det orange-røde felt

Amber er en lysfarve der er optimal for både patient og personale.

Amber er et relativt nyt begreb i belysningsverdenen

Lige siden lysets biologiske påvirkning af os mennesker blev opdaget, er det blevet fastslået, at høje niveauer af koldt lys aktiverer, og at lave niveauer af varmt lys beroliger.

Dagslys eller intensivt lys, især i spektrets blå og grønne del, 6500 K, aktiverer produktionen af kortisol, mens lave niveauer af nattelys eller lys med meget rødt, 2700 K, påvirker produktionen af melatonin og giver os trang til at sove.

Amber indebærer en udvidelse af begrebet Tunable White (farvetemperaturstyring), hvor amber ganske enkelt giver lys i det orange-røde felt. I modsætning til almindelige Tunable White-løsninger, hvor der er monteret både varme og kolde dioder på LED-kortet, placeres amber-dioderne på separate LED-kort.

Amber-løsninger er et varmt lys med relativt lave niveauer og bruges i alle typer behandlingsmiljøer, hvor overvågning finder sted, uden at man ønsker at forstyrre patientens søvn og dermed døgnrytme.

Amber og intensiv behandling

Rum på intensivafdelinger bliver let tekniske og skræmmende for patienten, samtidig med at personalet har brug for lys til behandlingen. Med Amber kan alles behov tilgodeses.
Intensivafdelingen er omsorg på højt niveau og rummet er udformet med henblik på at give god adgang til medicintekniske installationer. Den rette udformning af både rummet og belysningen tilfredsstiller både personale og patienter uden at give afkald på det vigtigste – et godt lys til behandling.

I de stille nattetimer oplyses rummet med lave niveauer af Amber fra Multilume Hydro. Lyssætningen giver patienten de rette forudsætninger. Lave niveauer af det varme lys forstyrrer ikke søvnen, og hvis patienten vågner, er der alligevel tilstrækkeligt lys til at opfatte omgivelserne og navigere i rummet.

 

Fagerhult A/S
Herstedvang 14
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36687118
P nummer: 1003050131

Send til en kollega

0.062