23948sdkhjf

En julekurv fuld af minder

Brug julen konstruktivt i forhold til borgere med demens. Det kan på sigt skabe bedre relationer, siger Else Hansen, Alzheimerforeningen.
Duften af gran, et julehjerte og julesange kan vække minder hos alle danskere. Men for borgere med demens kan julen noget helt særligt. Og julen bør bruges som redskab. Det siger Else Hansen, demensfaglig rådgiver hos Alzheimerforeningen.

"Hvis der er et tidspunkt på året, der sætter tanker om gamle dage i gang, så er det julen. Alle sanserne bliver vakt, og for langt de fleste mennesker er minderne gode, siger Else Hansen.

For fagpersonale, der bruger Reminiscens som metode, kan den kommende juletid bruges konstruktivt i relationen til borgeren. Hvis man får skabt et rum, hvor man i ro og mag kan møde den demensramte og vække sanserne med en kurv fuld af minder, kan man på længere sigt få skabt en relation, hvor tilgangen til plejen bliver nemmere.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Magasinet Pleje. Er du ikke allerede abonnent, kan du købe et abonnement, ved at klikke her:

http://www.magasinetpleje.dk/nyhedsbrev/... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078