23948sdkhjf

10 år med fokus på patientsikkerhed

Dansk Selskab for Patientsikkerhed kan fejre 10 års jubilæum. I et årti har de arbejdet for et mere patientsikkert sundhedsvæsen og kæmpet for at mindske antallet af patienter, der kommer til skade som følge af fejl eller utilsigtede hændelser
Da Dansk Selskab for Patientsikkerhed blev grundlagt for ti år siden, var patientsikkerhed et nærmest ukendt begreb. I 10 år har de nu arbejdet for at gøre patientsikkerhed til en integreret del af sundhedsvæsenet.

"Det er imponerende, hvad selskabet har opnået i dets korte levetid. De har virkelig betydet noget i forhold til at få sat patientsikkerhed på dagsordenen, og for at patientsikkerhed er kommet i fokus i det kliniske arbejde," siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen, som holdt tale ved jubilæet den 12. december 2011.

Danske Regioner arbejder blandt andet sammen med Dansk Selskab for Patientsikkerhed i projekt Patientsikkert Sygehus, der blev iværksat i april 2010 i samarbejde med Trygfonden.

Patientsikkerhed i fokus

Patientsikkerhed er en af hjørnestenene i regionernes kvalitetsdagsorden, der handler om at forbedre kvaliteten i sundhedsvæsenet og få mest mulig sundhed for pengene.

Regionerne vil være garanter for, at behandlingen på sygehusene og i den øvrige del af sundhedsvæsenet er sikker for patienterne.

"Vi skal blive bedre til at lære af hinanden på tværs af afdelinger, sygehuse og regioner og dele de gode erfaringer og resultater. Blandt andet i samarbejdet om Patientsikkert Sygehus, hvor fem sygehuse frem mod 2013 gør en ekstra indsats for at optimere patientsikkerheden. Derfor ser vi i regionerne frem til et fortsat godt samarbejde med jubilaren," siger fra Bent Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064