23948sdkhjf

Sygefravær halveret

Ledere griber fat i ansatte, når de hænger med næbbet
Sygefraværet hos ansatte i Sundhedscenter Søndergården er faldet markant fra 7 pct. i 1. kvartal 2011 til 3,8 pct. i 3. kvartal. Det skyldes ledelsens konstante fokus på, hvordan medarbejderne har det.

"Hvis vi kan se, at en ansat hænger med næbbet, tager den nærmeste leder omgående en snak med vedkommende. Uanset om problemet skyldes private eller jobmæssige forhold, gør vi desuden meget ud af løbende at følge op på, hvordan den ansatte har det. På den måde kan vi forebygge, at medarbejderne melder sig syge," fortæller Annalise Dahl, leder af Sundhedscenter Søndergården.

For at lette presset på de ansatte sørger ledelsen desuden for, at de ældre - og ikke mindst deres pårørende - får opbygget realistiske forventninger til den nye bolig inden indflytningen.

"Borgerne har tit større forventninger til deres nye hjem, end plejepersonalet kan opfylde. Inden en indflytning indkalder vi derfor altid beboeren og eventuelle pårørende til en samtale, ligesom vi viser boligen frem. Forventningsafstemningen kan være med til at forhindre konflikter, der kan føre til, at de ansatte ryger ned med flaget og melder sig syge," siger Annalise Dahl.

Hun tilføjer, at ledelsen - tre uger efter at beboeren er flyttet ind - følger op på samtalen med den ældre for at sikre, at forventningerne svarer til de faktiske forhold.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063