23948sdkhjf

Ekstra julegave til fattige ældre

123 Aarhus-borgere får i år en portion fra Købmand Hans Madsilius Ellermanns legat
For mange er 2.000 kr. måske ikke et beløb, der får ansigtet til at lyse op. Men for modtagerne af Hans Madsilius Ellermann og Hustrus Legat får det smilet frem - især op til jul.

Sundheds- og omsorgsrådmand Dorthe Laustsen uddeler i år 123 legatportioner á 2.000 kr. til økonomisk trængte ældre borgere i Aarhus Kommune. Legatet blev i sin tid indstiftet af Købmand Hans Madsilius Ellermann til mindrebemidlede ældre borgere, og renterne herfra uddeles årligt.

En vigtig tid

Legatet uddeles, så pengene når frem inden jul.

"For de fleste mennesker er julen en rigtig vigtig tid, men julen er også forbundet med en masse udgifter. Det betyder rigtig meget at kunne hjælpe de af kommunens ældre borgere, som har det allersværest økonomisk," udtaler Dorthe Laustsen.

Foruden rådmand Dorthe Laustsen indgår ældrerådsformand, Carl Aksel Kragh Sørensen, og formanden for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Peder Udengaard, i legatbestyrelsen.

Ansøgningsskemaet til legatet kan hvert år findes på kommunens hjemmeside og afhentes i Borgerservice. Legatet annonceres i sep-tember og har ansøgningsfrist medio oktober.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094