23948sdkhjf

Ligestillingsminister: Mænd skal på barsel

40 pct. af danskerne vil udvide mænds barselsorlov med mindst tre måneder. 14 dage er ikke meget af et lille barns første leveår, og derfor skal en større del af barselsorloven reserveres til de nybagte fædre. Sådan svarer fire ud af fem erhvervsaktive danskere i en undersøgelse, som Epinion har foretaget. Det skriver MetroXpress.
Regeringen har i sit regeringsgrundlag lovet op til tre måneders barsel til mændene, men integrationsminister Manu Sareen (R) vil ikke afsløre, hvornår der sker noget på området.

"Vi er ved at se på flere forskellige modeller for at indføre øremærket barsel til mænd. Vi skal sikre den bedste model for mor, far og barn, for det vil være til stor gavn for ligestillingen, hvis flere fædre tager barselsorlov. Men jeg kan ikke sige mere lige nu," siger han til MetroXpress.

Dansk Arbejdsgiverforening afviser at kommentere undersøgelsen, fordi barsel kan blive et tema i de kommende overenskomstforhandlinger. Men DA understreger, at barselsreglerne allerede giver forældre mulighed for at fordele orloven mellem sig, så mænd får mere end 14 dage.

//ritzau//
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112