23948sdkhjf

Udkantshospitalerne klarer sig godt - eller gør de?

www.sundhedskvalitet.dk bliver de danske hospitaler sammenlignet på baggrund af 16 nøgletal og får en karakter mellem én og fem stjerner.

Ingen hospitaler har i denne omgang opnået fem stjerner, men et lille eksklusivt felt lyser op i stjernevrimlen, idet de har opnået fire. I det fineste selskab finder man i denne omgang en række udkantshospitaler fra Nord- og Vestjylland. Det gælder bl.a. hospitalerne i Holstebro, Ringkøbing og Herning i Region Midtjylland samt Dronninglund, Farø, Frederikshavn, Hjørring og Thy-Mors i Region Nordjylland. Flere af de Nord- og Vestjyske hospitaler, der ikke er placeret i ydreområderne, har ligeledes klaret sig godt i undersøgelsen. 

 

Kun patienternes oplevelser

Bedømmelsen er foretaget af Sundhedsstyrelsen i samarbejde med Indenrigs- og Sundhedsministeriet. De 16 nøgletal tager primært udgangspunkt i patienternes egne oplevelser - men tager ikke højde for eventuelle mentalitetsforskelle på Øst- og Vestdanmark, der kan vise sig patienternes vurdering/oplevelser i forhold til det enkelte hospital. Undersøgelsen tager ligeledes ikke højde for kvaliteten af behandlingen. Faktuelle oplysninger som ledige senge o.l. er medtaget i undersøgelsen.

 
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064