23948sdkhjf

Ny teknologi til demente

Sporing: GPS-Tracker er en kombineret GPS-modtager og mobiltelefon, som specielt er udviklet til at blive båret af demente
Hvorfor skulle demente ikke kunne bevæge sig frit omkring, selv om der ikke er en ledsager til rådighed? Det kan de med en GPS-Tracker, som er en "elektronisk ledsager", der oplyser, hvor den demente befinder sig.

Det er det danskejede firma, DANBIT A/S, som i 40 år har leveret industriel IT til de nordiske lande, der nu tilbyder det nye produkt, GPS-Tracker, der er en kombineret GPS-modtager og mobiltelefon, som specielt er udviklet til at blive båret af demente for at forbedre sikkerheden.

Med GPS-Tracker kan man altid følge med i, hvor den demente befinder sig og modtage en SMS med en positionsrapport, eller man kan vælge at modtage den som en MMS med et kort, hvor positionen er markeret.

Rapporter sendes automatisk – f. ex. hvis trackeren flytter sig uden for et valgt område – eller kontinuerligt med bestemte tidsintervaller.

Overvågningen kan styres af simple SMS-kommandoer, der bestiller rapporter over position, batteritilstand, aktuelle indstillinger m.m.

GPS-Tracker bruger et genopladeligt Lithium batteri, hvor en opladning er nok til 72 timers drift, hvis der ikke er megen aktivitet og typisk 48 timer med jævnlig aktivitet. Der sendes automatisk SMS-besked, når batteriet trænger til opladning.

Man kan naturligvis kalde op til trackeren med ringetone for alm. samtale, men mikrofonen kan også aktiveres uden medvirken af den demente, så området i trackerens nærhed kan aflyttes.

Den demente kan trykke på en "SOS-knap", som kalder tre udvalgte telefoner og afspiller en indtalt besked. Desuden kan der med tre "hurtig-kald–knapper" kaldes op til hver af de tre udvalgte telefoner.

GPS-Tracker vejer kun 60 gram, fylder som en æske tændstikker og kan bekvemt fastgøres næsten hvor som helst med den medfølgende bærerem.

Hvordan mobiltelefonen indstilles til MMS varierer med fabrikat og teleselskab. Derfor tilbyder DANBIT at levere telefoner med SIM-kort installeret, der allerede er indstillet til brug med trackeren. Så kan systemet tages i brug straks ved modtagelsen.

Prisen for GPS-Tracker med program, manual, USB-kabel, netadaptor og SIM-kort er 1.499 kr. + moms.

Mobiltelefon med SIM-kort installeret til brug med trackeren koster 700 kr. + moms.

Nærmere oplysning

tlf. 56 66 20 20.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093