23948sdkhjf

120 ledere holder topmøde om ældrepleje

Kommunernes ældreområder på tværs af landet mødes i denne uge i Rudersdal Kommune for at videndele og inspirere hinanden til fremtidens ældrepleje.
Ældre, som ikke er fortrolige med en computer, kan få besøg af en digital hjemmehjælper.
Regeringens ældrepulje har gjort det muligt. Og netop videndelingen af de mange, innovative indsatser er emnet for dette års ældretopmøde i Rudersdal, der foregår i den kommende uge.

- Der er en helt særlig stemning på "topmøderne", for vi deler vores gode erfaringer og inspirerer hinanden. Mange ledere, der har hverdagen med ældre helt tæt på, går hjem med fornyet gejst og konkrete ideer til nye måder at løse opgaverne på, siger Stig Tarnow, leder af aktivitetscenter Bakkehuset i Rudersdal Kommune og medarrangør af årets ældretopmøde.

Der kan generelt spores grøde og fokusskifte i ældreområdet og mange kommuner er interesserede i at kigge hinanden over skuldrene efter gode løsninger i ældreplejen, hvor involvering af borgeren mere og mere er omdrejningspunktet.


Fakta om ældretopmødet
• Det er 7. gang der holdes ældretopmøde.
• Traditionen med at holde ’topmøde’ startede fra en gruppe medarbejdere og ledere, der gerne ville drage tværkommunal nytte af, at meget nytænkning kommer af videndeling mellem de ledere og medarbejdere, der er tæt på praksis og borgernes hverdag.
• Deltagende kommuner er Billund, Herlev, Brønderslev, Roskilde, Guldborgsund, Ballerup, Bornholm, Frederikssund, Furesø, Helsingør, Hillerød, Gentofte, Greve, Hjørring, Høje Tåstrup, Hørsholm, Ishøj, København, Lejre, Ringsted, Rødovre, Thisted, Vallensbæk, Varde og Viborg.
• Konkrete ældrepuljeindsatser i Rudersdal Kommune er bl.a. digital hjemmevejleder, opsøgende medarbejder til netværksaktiviteter, dobbeltcykler, iPads til borgerne på alle plejecentre og kompetenceudvikling til medarbejdere, så kommunen i endnu højere grad sparer borgerne for unødige indlæggelser.
• Se mere på topmoede.com (siden er under udvikling).

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096