23948sdkhjf

FOA: Tusinder af ældre usikre på hjemmehjælp

Kærkommen, der leverer hjemmehjælp i hovedstadsområdet, i Aalborg, i Brønderslev og i Hjørring kommuner, meddelte onsdag, at de ikke længere kan levere deres service. Flere tusinde ældre er havnet i en højst usikker situation, og det er uholdbart, mener FOA.
Kommunerne må droppe nogle alt for ambitiøse forventninger om at kunne spare på hjemmehjælpen ved at sende i udbud og håbe på fremtidige effektiviseringsgevinster, lyder der fra FOAs forbundsformand Dennis Kristensen, efter at Kærkommen, der er en af de største private leverandører af hjemmehjælp, onsdag meddelte, at man begærer rekonstruktion ved skifteretten.

- Markedet er presset. Der mangler tilsyn, og der mangler krav til private aktører. Vi kan se, at mange mindre firmaer forsøger at omgå regler og overenskomster for at få en del af markedet. Det får de desværre også lov til i flere kommuner, og det presser i stor grad også lødige firmaer, som lever op til bestemmelser og overenskomster, men som er i konkurrence med firmaer, der underbyder spillereglerne, siger Dennis Kristensen.

Kærkommen er formelt ikke lukket med begæringen om rekonstruktion. De cirka 400 medarbejdere er via en garanti fra Lønmodtagernes Garantifond sikret lønnen for marts måned.

Kærkommen har været leverandør i mere end ti danske kommuner.

- Vi har fornylig set større leverandører gå neden om og hjem i Esbjerg, i Kolding og i Odense. I sidste uge var det et mindre firma Dansk Plejeservice Aps., der lukkede. Nu er turen kommet til Storkøbenhavn og Nordjylland. Hver gang er der ældre i klemme, og hver gang risikerer de at havne i uholdbare situationer, siger forbundsformand Dennis Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097