23948sdkhjf

Bedre tilgængelighed på nye hospitaler

Gode adgangsmuligheder til de nye sygehuse, skriver godtbyggeri.dk.
Når regionernes 16 nye sygehuse står klar, er det med nye eller forbedrede muligheder for, at personale, patienter og pårørende kan komme frem til sygehuset. Samtidig viser en ny undersøgelse lavet for Danske Regioner, at 7 ud af 10 danskere mener, at offentlig transport til sygehuset er vigtigt.

En trafikanalyse i Herlev har eksempelvis vist, at udbygningen af Nyt Hospital Herlev skaber behov for flere ind- og udkørsler til hospitalet og flere parkeringspladser end i dag:

- Når Nyt Hospital Herlev står færdigt, er det med væsentligt forbedrede muligheder for at komme frem til og parkere ved hospitalet. Vi etablerer to nye tilkørsler, nyt p-hus, mere tilgængelige indgangsforhold til hospitalet og så bliver den offentlig transport og væsentligt forbedret. Transportministeriet, Region Hovedstaden og 10 kommuner anlægger en ny letbane på Ring 3. Letbanen bliver hurtigere end busserne, har bedre forbindelse til s-togstationerne og stopper 140 meter fra hovedindgangen. Letbanen står efter planen færdig kort tid efter ibrugtagning af udbygningen af hospitalet i 2019, lyder det fra Jesper Myhr, projektleder ved Nyt Hospital Herlev.

- Vi tilstræber at gøre det så let som muligt at tage offentlig transport til hospitalet, så færrest muligt kommer i bil. På den måde kan vi skabe mere plads til, at syge patienter, som kommer med ambulance eller sygetransport, kan komme hurtigt frem. Samtidig prøver vi at gøre adgangen lettere for de omkring 4000 ansatte, blandt andet med mere cykelparkering,, forklarer Jesper Myhr.

Ved 14 ud af 16 Kvalitetsfondsbyggerier arbejdes der på transportmæssige initiativer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143