23948sdkhjf

Projekt i Norden skal sikre intelligent indkøb af medicinsk udstyr

Nyt projekt skal give indkøbere i de nordiske lande flere parametre at vurdere ny teknologi på end blot indkøbspris.
Sundhedssektoren får fremover bedre mulighed for at købe smart ind til gavn for patienter, økonomien i sundhedssektoren og innovationskraften hos den nordiske medicoindustri.
Brancheforeninger for medicoområdet fra Danmark, Norge, Sverige og Finland indleder nemlig i dag et samarbejde, der har til formål at udvikle og harmonisere vejledninger til vurdering af de totale omkostninger ved indkøb og brug af medicinsk udstyr. De såkaldte Medicinske teknologivurderinger (MTV).

Projektet skal give indkøbere i de nordiske lande flere parametre at vurdere ny teknologi på end blot indkøbspris.

- En Medicinsk Teknologi Vurdering (MTV) eller beregning af en Total Cost of Ownwership (TCO) er vejen til mere intelligent indkøb som kan skabe grobund for både besparelser og teknologiske fremskridt. Med MTV og TCO ved produktkøb foretages en mere samlet analyse af, hvordan den bedste behandling og det bedste udstyr bringes i anvendelse til gavn for patienten, siger Peter Huntley, direktør i Medicoindustrien.

Projektet vil foruden de nordiske brancheforeninger inddrage en fælles nordisk referencegruppe med repræsentanter for sundhedsmyndigheder, indkøbere og det akademiske miljø for at sikre at det ikke blot er leverandørsidens synspunkter, der repræsenteres. Ind til videre er Medicoindustrien i dialog med Danske Regioner, Amgros, IKA og KL omkring projektet.

Fakta
Projektet har tre konkrete mål:
1. Udvikling af en fælles nordisk praktisk vejledning til sundhedsøkonomisk dokumentation i forbindelse med indkøb af medicinsk udstyr.
2. Et udkast til en fælles nordisk praktisk vejledning til brug af MTV, som et værktøj til at implementere innovativ teknologi og processer i sundhedssektoren.
3. Etablering af en fælles nordisk arena for erfaringsudveksling inden for sundhedsøkonomi.

Projektet har støtte fra Nordic Innovation, som hører under Nordisk ministerråd for at styrke nordisk handel, erhverv og innovation. Det er planlagt at køre til 2017.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.13