23948sdkhjf

Nyt samarbejde om hjælpemidler på tværs af bæltet

Nu går Middelfart og Fredericia kommuner sammen om at løse opgaverne på hjælpemiddel- og specialundervisningsområderne.
En nye fælles enhed ”Hjælpemidler og Kommunikation Lillebælt” skal fra april måned stå for at løse de fælles opgaver på områderne høre, tale, syn og IKT i Middelfart og Fredericia. Det skal sikre borgerne i de to kommuner mere nærhed og helhed, når de har brug for hjælpemidler eller specialundervisning.

-I Fredericia Kommune har vi i flere år selv løst opgaverne på hjælpemiddelområdet og vores erfaringer viser, at der kan spares samtidig med, at opgaverne bliver løst med større kvalitet, mere tværfaglighed og med mere fokus på rehabilitering og nærhed for vores borgere, siger sundhedschef Anne-Mette Dalgaard.

I Middelfart Kommune har man hidtil samarbejdet med Center for Rehabilitering og Specialrådgivning i Odense. Opgaverne er blevet løst dels i Odense og dels i Middelfart.

-Jeg ser frem til, at vi fremover kan tilbyde specialiserede ydelser til voksne med samme høje kvalitet, lokalt i nærområdet, siger borgerservicechef Helle Mikkelsen og tilføjer, at ydelser til børn fortsat løses af Center for Kommunikation og velfærdsteknologi i Odense.

For at kunne samarbejde på hjælpemiddelområdet har det været nødvendigt at alle ansatte samles i en fælles afdeling – Hjælpemidler & Kommunikation Lillebælt. Alle medarbejderne er ansat i såkaldt delte stillinger og får fælles adresse hos Hjælpemidler og Kommunikation i Fredericia.

-Det nye samarbejde mellem vores to kommuner vil komme til at sikre en høj faglighed med gode muligheder for en højere grad af specialisering, som vil komme vores borgere til gode. Vi bliver også mindre sårbare i forhold til at løse opgaverne på hjælpemiddel- og specialundervisnings området, siger lederen af Hjælpemidler & Kommunikation Lillebælt, Mai-Britt Tingsager.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078