23948sdkhjf

Furesø skaber mere tryghed for borgere med demens

Furesø Kommune er indgået i samarbejde med privat virksomhed om ID-armbånd til demensramte.
Djuva, som producerer identitetsarmbånd til sportsudøvere og aktive friluftsfolk, har netop indgået aftale med Furesø Kommune om at levere identitetsarmbånd til borgere med demens.

ID-armbåndet vil indeholde oplysninger om borgerens fornavn, bosted og telefonnummer til plejecenteret.

Berit Arvad Evald, der er leder for pleje og omsorg i Furesø Kommune, er meget tilfreds med aftalen, som hun mener er vigtig for at give demensramte og deres pårørende størst mulig tryghed.

- At vi nu kan tilbyde demente borgere ID-armbåndet, er for mig helt unikt, og så vidt jeg ved, er Furesø Kommune den første kommune i Danmark, som tilbyder dette. Vi er meget optaget af at skabe trygge - men samtidig frie - rammer for vores mest sårbare medborgere, og det kan armbåndet i høj grad bidrage til, siger leder for pleje og omsorg i Furesø Kommune, Berit Arvad Evald.

- Aftalen er vigtig for os, fordi vi herigennem kan være med til at forbedre forholdene for demensramte danskere. Det er et velkendt fænomen, at demente forlader deres plejecenter og får problemer med at finde hjem. ID-armbåndet er et supplement til en GPS-sender, der ofte ikke vil fungere, hvis personen går ind i et privat hjem eller en anden bygning. Konceptet kan således bidrage til at skabe yderligere tryghed for både brugeren og vedkommendes pårørende, siger ejer og direktør i Djuva, Jesper Raarup,

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11