23948sdkhjf

Regionerne vil spare en milliard på indkøb

De fem regioner køber årligt ind for omkring 38 milliarder kroner.
Regionerne har vedtaget en ny fælles indkøbsstrategi, som skal frigøre én milliard kroner frem mod 2020.

I Region Syddanmark køber man årligt ind for cirka 7 milliarder kroner. I årene frem mod 2020 er det regionens mål at finde besparelser på mindst 45 millioner kroner på indkøbsområdet. Hvert år. Indtil videre har Region Syddanmark i 2015 sparet 44 millioner kroner på indkøbsaftaler på blandt andet pacemakere, blodposer, madrasser og instrumenter til operationsbrug.

- Dermed tager vi en stor bid af den milliardbesparelse, som vi sammen med de øvrige regioner skal finde på indkøbsområdet. Men vi er sultne i Syddanmark, så hvis vi kan spare mere, end vi har sat som vores mål, så gør vi naturligvis det. For de penge, vi sparer på indkøb, kan komme vores borgere til gode, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark Carl Holst (V).

Millionbesparelserne i Region Syddanmark skal i 2015 og i de kommende år blandt andet hentes igennem fælles udbud med de øvrige regioner, øget standardisering og ved at digitalisere indkøbsprocessen – lige fra udbud til betaling. Regionen ser et stort potentiale i at øge den digitale integration med leverandørerne igennem NemHandel. Region Syddanmark forventer desuden besparelser for mange millioner kroner fra de nye ambulancekontrakter, der træder i kraft i september 2015, og som over de kommende ti år vil reducere regionens omkostninger på området med mere end 600 millioner kroner.

Region Syddanmark vil også se nærmere på konkurrenceudsættelse af de tjenesteydelser, der leveres af fremmede leverandører i dag. Og endelig vil der i 2015 komme udbud på nogle af de produkter, sygehusene er storforbrugere af, for eksempel produkter til sårpleje, anæstesi og til hjerteområdet. Også her forventer Region Syddanmark at opnå store besparelser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096