23948sdkhjf

9 minutter og 12 sekunder

I den nye kontrakt med Region Nordjylland forpligtiger Falck til at overholde en gennemsnitlig responstid for hele Region Nordjylland på 9 minutter og 12 sekunder pr. kvartal ved en akut ambulancekørsel.
Fra 1. april og fem år frem skal Falck varetage ambulancetjenesten i Nordjylland, og nu er de sidste brikker i puslespillet om det fremtidige nordjyske ambulanceberedskab faldet på plads.

Falck har til hensigt at udvide dækningen med ambulanceberedskaber i dagtiden i Aalestrup, Farsø, Brovst, Arden og Hals. Til gengæld vil der fremover ikke være et ambulanceberedskab placeret i Løkken i dagtiden, da det flyttes til Hjørring.

Den nye kontrakt forpligtiger Falck til at overholde en gennemsnitlig responstid for hele Region Nordjylland på 9 minutter og 12 sekunder pr. kvartal ved en ”Kørsel A”, som er en akut ambulancekørsel. Det er det samme niveau, som Falck skal overholde i den nuværende kontrakt.

-Responstidsmodellen indebærer, at Falck i endnu større grad vil benytte sig af forkantsdisponering af ambulancerne. Det betyder, at ambulancerne bliver disponeret rundt i regionen afhængigt af, hvor der er behov for ambulancer. Flere samtidige opgaver i eksempelvis Brønderslev-området vil betyde, at ambulancer fra andre områder i Vendsyssel sendes mod Brønderslev for at dække området, forklarer regionsdirektør Diana Sørensen.

XL-ambulance

Regionsdirektør Diana Sørensen glæder sig over, at Falck igen er valgt som Region Nordjyllands samarbejdspartner på det præhospitale område. Hun ser frem til at kunne sende de seneste tilføjelser til vognparken ud på de nordjyske landeveje. Det drejer sig om 17 nye ambulancer, to specialambulancer - en sengeambulance og en XL-ambulance til svært overvægtige patienter - samt tre paramedicinerbiler.

-De nye ambulancer er resultatet af et længerevarende udviklingsarbejde, hvor der er arbejdet med arbejdsmiljø, sikkerhed, støj og hygiejne. Derudover bliver projektet om terapeutisk musik i ambulancerne, som Region Nordjylland og Falck har samarbejdet om i flere år, nu implementeret i samtlige ambulancer, så alle patienter fremover kan tilbydes terapeutisk musik under transporten til hospitalet. Samtidig er der skiftet defibrillatorer i ambulancerne, og redderne får nye uniformer, fortæller Diana Sørensen.

Falck benytter desuden kontraktstarten til at indføre digital kvalitetssikring af køretøjerne med iPads i ambulancerne, så reddernes kvalitetssikring dokumenteres elektronisk og de løbende på en vagt får mulighed for at søge information om bl.a. driftsstandarder, instrukser, medicin.

Der kommer ingen ændringer i placeringen af paramedicinerbiler og akutlægebiler i Region Nordjylland. Falck leverer desuden en regionsdækkende børneambulance og specialambulance som en del af beredskabet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126