23948sdkhjf

Nyt OUH-forslag præsenteret for politikerne

Dispositionsforslaget bliver endelig godkendt i regionsrådet den 27. april.
Dispositionsforslaget til Nyt OUH er blevet præsenteret for politikerne for første gang på et fælles udvalgsmøde med Innovationsudvalget og Psykiatri- og Socialudvalget. Forslaget blev taget vel imod, fortæller udvalgsformand, og det nærmer sig nu den endelige godkendelse.

Dispositionsforslaget fastslår fordelingen og placeringen af samtlige funktioner og rum i Nyt OUH. I løbet af processen har byggeriet ændret karakter, så det nu har et mindre fodaftryk på grunden, men uden at det har berørt størrelsen på de kliniske arealer.

Og det var en tilfreds formand for Innovationsudvalget, som vendte tommelfingeren opad for projektet. Det bliver nu sendt videre til den endelige politiske godkendelse i regionsrådet.

- Jeg er glad for, at politikerne i de to udvalg har taget godt imod forslaget. Der er blevet foretaget nogle ændringer i forslaget, der virkelig formindsker de byggemæssige og økonomiske risici, som vi var bekymret for tidligere. Det har været magtpålæggende for regionen, at dispositionsforslaget ikke overskrider det fastlagte budget. Man har bevaret visionen i projektet, og med forslaget i hånden er rammerne simpelthen sat. Nu ser jeg frem til at regionsrådet giver forslaget det endelige blå stempel, siger Karsten Uno Petersen, (S), formand for Innovationsudvalget om det nye dispositionsforslag.

Nyt OUH kan skimtes i horisonten

Dispositionsforslaget blev godkendt administrativt af Styregruppen for Nyt OUH i starten af marts, og her er der tilfredshed med politikernes modtagelse af forslaget.

- Det vigtigste i dette projekt er, at økonomien er på plads, så vi kan bygge det hospital som Region Syddanmarks borgere fortjener – og forventer. Og dispositionsforslaget overholder budgettet. Forslaget viser også et funktionelt bedre sygehus end forrige forslag. Vi skal fortsat arbejde med at gøre projektets økonomi robust, men vi kan nu i højere grad skimte Nyt OUH i horisonten, siger sundhedsdirektør i Region Syddanmark Jens Elkjær, der er formand for Styregruppen.

Dispositionsforslaget bliver endelig godkendt i regionsrådet den 27. april.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125