23948sdkhjf

Sæbedispenser skal også ud over landets grænser

De første ordrer er tæt på, og den første produktserie af firmaet Nobaks intelligente, håndfri sæbe- og spritdispensere - som blev brugt i forsøg på at aktivere plejepersonale til at vaske mere hænder - er på vej i produktionen.
- Ambitionen er at blive verdens førende hygiejneudviklingsselskab.

Så klar er beskeden fra Lars Forsberg, stifter af firmaet Nobak. Troen på successen skyldes firmaets første produktserie af intelligente håndfri dispensere, Sanalert V1. Med blink og lyd minder den toiletbesøgende om at vaske hænderne med sæbe . Det har personale og patienter på en række hospitaler i Hovedstadsområdet været udsat for, og resultatet er markante forbedringer. For patienter og pårørende var tallet tidligere blot 40 procent, og dette tal har man været i stand til at forbedre med en faktor 2 .

Produktion i Danmark
Efter flere års udviklingsarbejde, de første fondsmidler kom i hus i 2010, er Sanalert nu på vej i produktion. Og alt peger på, at det bliver lagt i Danmark, inklusive Sanalerts elektroniske komponenter.

- Teknologien bygger på en velkendt disposition om ”at gøre det rigtige" og på en subtil måde minde den enkelte bruger om håndvask og derved øge hygiejneniveauet til gavn for både brugeren, andre patienter, kollegaer mv.[/content][/box] som vi ønsker at tilbyde - og da vi står med en effektiv løsning på et problem, som har megen bevågenhed på globalt plan og vigtige patenter, vil det formentlig også kunne medføre mange nye arbejdspladser herhjemme. Samtidigt håber vi også på at man vil tage de gode vaner med sig hjem, så vores løsning kan tilmed få en positiv afsmittende effekt på den private hygiejnestandard, siger Lars Forsberg.

På gaden inden jul
Med produktionen lige på trapperne kommer de første intelligente dispensere ud til kunderne inden årets udgang:

- V1 kommer på gaden før jul i år. Vi tager allerede imod ordrer, og der er stor interesse, understreger Lars Forsberg og tilføjer, at der er indgået en samarbejdsaftale med en af landets største distributører af hygiejnematerialer, Abena i Aabenraa.

Sanalert V1 virker i lighed med den selealarm, der i dag findes i alle moderne biler, med blik og lyd. Dispenseren aktiveres automatisk ved skyl i toilettet og afbrydes når sæben dispenseres.

Og ambitionerne rækker langt ud over landets grænser.

Verden venter
For mens Nobak er ved at få patent på den intelligente dispenser i hus i Danmark, har man allerede patenterne på plads i USA og Kina.

- Vi har løsningen på problemet med håndhygiejne, så udlandet ligger lige for, forklarer Lars Forsberg og henviser til, at problemerne vi kender med håndhygiejne i Danmark bestemt ikke er mindre i Sverige, Norge eller Tyskland.

Kunderne begrænser sig heller ikke til sundhedssektoren. Også institutioner som skoler, restauranter, catering og hoteller eller fødevare- og andre virksomheder er blandt de potentielle aftagere af den intelligente dispenser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11