23948sdkhjf

Odense indkalder ekstra plejepersonale

Det private firma IdéRent, der har varetaget pleje og omsorg for 630 borgere i Odense Kommune, har indgivet konkursbegæring. Firmaets ansatte går en usikker fremtid i møde, lyder det fra FOA.
Odense Kommune indsamler nu den nødvendige viden og indkalder det ekstra personale, der skal til, for at løfte plejeopgaven efter det private firma IdéRent, der har indgivet konkursbegæring til skifteretten i Odense.

IdéRent har varetaget pleje og omsorg for 630 borgere i Odense Kommune. 380 borgere har fået praktisk bistand og 250 borgere har fået personlig pleje. IdéRent er fra i fredags stoppet med at besøge de borgere, der alene får praktisk bistand, men konkursboet fortsætter med at udøve personlig pleje til og med d. 6. april. Konkursen vil betyde, at en gruppe borgere dermed ikke får leveret praktisk hjælp henover påsken, men ingen borgere, der modtager personlig pleje, vil stå uden hjælp på noget tidspunkt, lyder det fra Odense Kommune.

I Odense Kommune er der frit valg på ældreområdet, og borgerne kan selv vælge, om det skal være kommunen eller en privat leverandør, som tager sig af pleje og praktiske gøremål. Alle borgere kontaktes derfor hurtigst muligt med henblik på valg af ny leverandør.

Uholdbar situation

Med IdéRent ApS´ konkursbegæring, mister knap 60 FOA-medlemmer deres job. Situationen er fuldstændig uholdbar, mener FOA.

- Antallet af konkurser blandt private plejefirmaer nærmer sig et farceagtigt niveau, og hver gang lander sorteper det samme sted, nemlig hos borgere og ansatte, og i sidste ende hos kommunerne og deres ansatte, der skal rydde op efter konkursen, udtaler Dennis Kristensen, forbundsformand for FOA.

Nogle af de over 140 ansatte i IdéRent ApS skal fortsat møde på arbejde som planlagt indtil d. 6. april, og derefter overtager Odense kommune plejeopgaverne, men alle ansatte står uden lønudbetaling for marts måned og går en usikker fremtid i møde, lyder det fra FOA.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094