23948sdkhjf

Migræneplagede danskere får hjælp af ny app

I Danmark lider over 800.000 af migræne eller hyppig hovedpine. Det kan det være svært at holde styr på årsagerne i en travl hverdag. Det skal ny app hjælpe med.
Det er ikke usædvanligt at blive bedt om at medbringe en dagbog over sine hovedpineanfald, når man går til lægen med hovedpine. Det hjælper nemlig lægen med at stille den rigtige diagnose. Men formand for Migrænikerforbundet, Anne Bülow-Olsen, fortæller, at en dagbog på papir sjældent får alle de vigtige oplysninger med – f.eks. oplysninger om, hvad der er med til at udløse anfaldene.

Den nye, gratis app, Kend din hovedpine, skal gøre det mere overskueligt at identificere smerterne uden at være så omfattende, at den giver anledning til endnu en hovedpine. Og så samler den informationerne i en rapport, som man kan sende direkte til lægen.

– Det er ikke overskud man har mest af, når man er ramt af hovedpine eller migræne. Og derfor kan det være en udfordring at holde styr på sine smerter, og hvad der kan have udløst dem. Hvis man finder et mønster i anfaldene, kan man arbejde på at undgå det, der fremkalder dem, fortæller Anne Bülow-Olsen, formand for Migrænikerforbundet.

Med Kend din hovedpine kan man registrere, hvor kraftig en smerte, man oplever, hvor lang tid hovedpinen varer, hvor den sidder, og om der er noget bestemt, som er med til at udløse smerterne. Alt sammen information, som lægerne skal bruge for at identificere hovedpinetypen (kilde: www.sundhedsguiden.dk) . En gang om dagen bliver man mindet om, at man skal rapportere eventuelle smerter. Det gør man over en periode på 4 uger.

Omkring 3 millioner danskere melder sig syge mindst en gang om året på grund af hovedpine. Ca. 200.000 danskere bliver ramt af hovedpine dagligt, og det går ud over arbejdslivet – og ikke mindst livskvaliteten. (kilde: www.dhos.dk) . Kend din hovedpine skal hjælpe den store gruppe af hovedpineramte, så tallene kan blive mindre.

App’en er gratis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11