23948sdkhjf

Fysisk træning fungerer for gigtpatienter

Det hjælper på fysiske smerter at være fysisk aktive.
49 borgere med slidgigt i Slagelse Kommune har gennemført et særligt tilrettelagt træningsforløb, og 3 af 4 oplever i dag færre smerter.

Kommunens genoptræningscentre og tre private fysioterapiklinikker tilbyder netop dette forløb, der mindsker smerter og symptomer på slidgigt i knæ og hofter.

Projektet i Slagelse viser, at borgerne helt kan undvære eller skære ned på deres medicin ved at holde sig fysisk aktive og følge de specifikt anlagte træningsprogrammer: Konceptet GLA:D. (Godt Liv med Artrose i Danmark).

- Deltagerne tror ofte, at deres fysiske aktivitet vil forværre deres smerter, da de i mange år har hørt ordet "slidgigt". De tror derfor instinktivt, at deres led er slidt, og at de skal skåne dem ved at holde sig i ro. På Artroseskolen lærer vi dem, at den rette kombination af motion, viden og evt. vægttab kan være med til at mindske smerterne, siger fysioterapeut Nina Torntoft Jensen.

Magasinet Pleje skrev sidste år om Hvidovre Kommune, der i det lokale Sundhedscenter havde undervist slidgidtplagede borgere i konceptet. Borgerne fotsatte efter forløbet på et lukket gigt-hold i det kommunale træningscenter.
Dengang fortalte Gigtforeningens direktør, Lene Witte, at hun ofte hører om problemer hos social- og sundhedspersonale, der må sygemeldes og holde op med at arbejde før tid på grund af slidgigt.

På landsplan har 2.290 personer fulgt et GLA:D-forløb i mindst tre måneder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078