23948sdkhjf

Book en tid til dit helbred

Sundhedspersonale skal hjælpe Aarhusianere i højrisikogruppe med at leve sundere.
20.000 aarhusianske borgere i alderen 45-69 år, der bor i almene boligforeninger, har fået tilbuddet: Book et sundhedstjek.

Det er sundhedskonsulenter med baggrunde som sygeplejersker, professionsbachelorer i sundhed og ernæring, fysioterapeuter, m.m., der står for de kommende sundhedstjek.

I går præsenterede Folkesundhed Aarhus Kommune og Aarhus Universitet de foreløbige resultater af projektet, der er den første af sin art i Danmark, idet den henvender sig til en højrisikogruppe af borgere.

Selvom der er givet en status efter de første besøg er gennemført, er det først på den lange bane, man virkelig kan måle effekten af indsatsen.
- Foreløbigt kommer de helt rigtige borgere til undersøgelse, for vi kan se, at mange af de undersøgte har et forhøjet blodsukker og mange døjer med overvægt. Selvom det kun er nogle foreløbige resultater, giver det en indikation af, at vi er på rette kurs med en relevant helbredsundersøgelse, siger Anneli Sandbæk, professor, Aarhus Universitet og praktiserende læge.

De 20.000 borgere får tilbud om en helbredsundersøgelse inden for de næste to og et halvt år, og de første 500 aarhusianere har allerede været til undersøgelse:

- Ved at undersøge og snakke med folk om deres helbred får vi også mulighed for at skabe et større fokus på, hvad man selv kan gøre for at øge livskvalitet og levealder. Mange får øjnene op for deres tilstand og muligheder, og mange er interesseret i at leve sundere, siger Sofie Høj Knudsen, sundhedskonsulent, som har undersøgt og snakket med mange af de aarhusianere, der allerede er blevet undersøgt.

Helbredsundersøgelsen kan også medføre en opfordring til en opfølgende samtale med egen praktiserende læge.

For at tjekke om helbredsundersøgelser rent faktisk forebygger diabetes og hjertekarsygdom skal cirka halvdelen af borgerne genundersøges to år efter første undersøgelse:

I begrundelsen for målgruppen lyder det:
"Folk der bor i almene boligområder er ofte ufaglærte eller har en kortere uddannelse. Og så snart du har en lavere uddannelse og lavere indtægt, har du også højere risiko for, at dit helbred er dårligere end gennemsnittet, mere tilbøjelighed til stress, i større risiko for at få en blodprop og kortere levetid end gennemsnittet."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125