23948sdkhjf

"Vi skal holde os på forkant med velfærdsteknologien"

400 branchefolk deltager på CareWare 2015 i dag onsdag og imorgen torsdag i Aarhus Kommune.
Det er i dag og imorgen, det går løs: CareWare 2015 byder sundhedspersonale, iværksættere, innovative virksomheder og politikere indenfor på fire forskellige lokationer i Aarhus Kommune.
400 nysgerrige branchefolk fra 40 forskellige kommuner, fire regioner og fra Norge, Sverige og Færøerne deltager.

Den årlige aarhusianske konference for velfærdsteknologi får i år besøg af både rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (O) og Bent Hansen (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland og formand for Danske Regioner.

Ifølge rådmand i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive, er det afgørende for at udvikle og fremtidssikre vores sundhedssystem, at vi i Danmark holder os på forkant med bl.a. velfærdsteknologi.

- CareWare er et unikt sted at hente både inspiration og skabe fælles forståelse, og vi er meget stolte af at have sådan en konference her i Aarhus. Vi kan finde masser af inspiration ved at lytte til hinandens erfaringer, se hinandens løsninger og blive inspireret til at tænke i helt nye baner. Hele tiden – selvfølgelig – med blik for, hvad borgernes ønsker sig og har brug for, siger Jette Skive.

Særligt fokus på sømløse sektorovergange
Samme afsæt i borgernes ønsker og behov har Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S). Han tilføjer, at det er vigtigt, vi hele tiden gearer vores sundhedstilbud til at træde så diskret som muligt ind i borgerens hverdag, bl.a. ved at sikre en let udveksling af data mellem afdelings-/hospitals-/regions-/kommune- og på sigt også landegrænser.

- Teknologien gør det muligt for alvor at flytte behandling helt hjem i borgernes stue. I takt med den udvikling er det afgørende, at borgernes oplever sømløse sektorovergange i sundhedsvæsnet, så behandlingen hele tiden foregår på deres præmisser, siger Bent Hansen.

CareWare 2015
CareWare 2015 har med sine fire fokusområder netop et stærkt tværfagligt og -sektorielt fokus, der favner både arbejdet med velfærdsteknologi, telesundhed og telemedicin. Den grundlæggende idé er, at medar-bejder fra forskellige områder og med forskellige fagligheder kan få inspiration fra hinandens domæner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109