23948sdkhjf

Hjemmeplejen tester udlicitering af vasketøj

I Holstebro Kommune får 130 borgere med nedsat funktionsevne fra 1. maj og et halvt år frem ordnet vasketøjet hos en specialist.
Erfaringer fra andre kommuner viser, at der er fordele ved at udbyde opgaven til et firma med speciale i vasketøj. Det vil hjemmeplejen i Holstebro Kommune nu teste gennem en forsøgsperiode på indtil videre seks måneder hos borgere i området omkring Thorsvej i Holstebro.

- Hjemmeplejen vil følge forløbet tæt, og vi venter spændte på evalueringen af testen. Giver forsøget gode erfaringer og klare fordele, arbejder vi videre med planen om udlicitering af vaskeservicen. Udover en økonomisk besparelse, der frigiver ressourcer til driften, kan fordele ved udliciteringen bestå i et bedre arbejdsmiljø for hjemmehjælperne, bedre hygiejne og mindre smitterisiko. Vi har også udsigt til en styrket miljøprofil og et øget samarbejde med private leverandører, hvis hele forløbet overbeviser os om, at det er en god løsning for alle parter, forklarer Ulla Tørnæs, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune.

Det bliver Berendsen Textil Service A/S, som står for den praktiske del af testforløbet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078