23948sdkhjf

Regionerne klar til at skabe mere dialog

Dialog mellem klagende patienter og sundhedspersonale er værdifulde for begge parter, viser evaluering. Regionerne vil se på muligheder for at udbrede dialogen
Flere patienter er tilfredse eller meget tilfredse med behandlingen af deres klagesag, hvis den afsluttes med en dialog med sundhedspersonalet, end hvis man ser på tilfredsheden for gennemsnittet af de afgjorte klagesager, viser en ny evaluering fra Patientombuddet. En samtale med patienten om klagen giver samtidig god læring for personalet, hospitalet og regionen i forhold til at få rettet op på arbejdsgange og procedurer, skriver Danske Regioners nyhedsbrev.

I dag er det kun omkring hver tredje, der indgiver en klage over en behandling til Patientombuddet, som benytter tilbuddet om dialog. Evalueringen viser også, at en stor del af patienterne ikke er opmærksomme på, at dialogen er et tilbud, som alle kan benytte.

- Netop når dialogen om de enkelte klager i mange tilfælde kan være til gavn for både patienter og personalets fremtidige arbejde, så skal vi i regionerne se på, hvordan vi kan udbrede dialogmodellen og i endnu højere grad udnytte den viden, som kommer fra patienterne, til at højne patientsikkerheden, siger formand for Danske Regioners Sundhedsudvalg, Ulla Astman, til Danske Regioners nyhedsbrev.

Regionerne har nedsat en arbejdsgruppe, som har til formål at følge op på dialogordningen mellem regionerne, netop med henblik på en videndeling og udveksling af gode idéer og initiativer, der kan medvirke til, at flere klagesager kan lukkes efter dialog.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078