23948sdkhjf

Ny vejledning om tuberkulose i høring

I 2014 fik ca. 312 personer i Danmark konstateret tuberkulose.
En ny vejledning skal sikre, at der er en klar beskrivelse af ansvarsområderne for alle relevante aktører i tuberkulosebekæmpelsen i Danmark, og at organiseringen af opgavefordeling sikrer, at opgaverne bliver udført.

Tuberkuloseforekomsten har været stigende fra 2009-2012, efter en årrække med et fald i det totale antal årligt anmeldte TB-tilfælde. I 2014 fik 312 personer i Danmark konstateret tuberkulose. Grunden til, at andelen af tuberkulosetilfælde med formodet smitte i Danmark er steget de seneste år, skyldes primært smittespredning blandt socialt dårligt stillede personer, lyder det frs Sundhedsstyrelsen, og på grund af smittespredningen i Danmark er der brug for, at sundhedspersonale og andre fagpersoner har øget opmærksomhed omkring tuberkulosekontrol og yder en særlig indsats i de risikomiljøer, hvor der er tilfælde af tuberkulose.

Sundhedsstyrelsen har derfor netop sendt en ny national vejledning om tuberkulose - anmeldelse, smittopsporing og hygiejne - i høring.

Formålet med vejledningen er at forebygge tuberkulosesmitte og at nedbringe forekomsten af tuberkulose i Danmark til det lavest mulige niveau.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125