23948sdkhjf

Danske Diakonhjem skal opføre og drive plejecenter

Det nye plejecenter i Tølløse skal stå færdigt i 2017, hvor det afløser de nuværende plejecentre i henholdsvis Tølløse og St. Merløse samt dagcenteret i Tølløse.
Efter Holbæk Byråds møde i sidste uge er der taget endnu et skridt mod etableringen af det første offentligt-private (OPP) plejecenter på Sjælland og blot det andet af sin slags i Danmark.

Byrådet tog resultatet af udbudsprocessen til efterretning, og dermed er vejen banet for en kontraktindgåelse fra 1. maj.

- Efter en konstruktiv udbudsproces og efterfølgende tilbudsafgivelse er det vurderet, at Danske Diakonhjem har afgivet det mest fordelagtige tilbud. Generelt er de modtagne tilbud af god kvalitet og tilbudsgiverne har bestræbt sig på at tilbyde et plejecenter og en profil, som kan tilbyde noget nyt. Tilbuddet fra Danske Diakonhjem er gennemarbejdet, og i udvælgelsen er der lagt vægt på, at firmaet har en meget tydelig og klar plejefaglig profil, der tager tydeligt udgangspunkt i beboernes behov og sigter mod at give dem den bedst mulige omsorg. Tilbuddet fra Danske Diakonhjem er ydermere kendetegnet ved et spændende og visionært byggeri, som vil skabe gode rammer for beboeren og de ansatte, lyder det fra Holbæk Kommune.

Byggeriet er tilpasset området vest for Sønderstrupvej i Tølløse og harmonerer med de naturskønne omgivelser. Hensigten med byggeriet er at skabe en aktivt udeområde, som også inviterer andre mennesker til at benytte området, fortæller kommunen.

Indtil videre løber aftalen med Danske Diakonhjem i ti år men med mulighed for at forlænge aftalen i yderligere fem år. Kontrakten har en forventet værdi på omkring 400 millioner kroner og rummer følgende opgaver:

- Design, projektering og opførelse af 65 plejeboliger med tilhørende fællesarealer, servicefaciliteter, produktionskøkken og dagcenter.
- Levering af personlig hjælp og pleje, hjælp eller støtte til praktiske opgaver i hjemmet samt madservice
- Daglig drift af dagcenter
- Levering af almen sygepleje
- Løbende drift og vedligehold og bygninger og arealer
- Administration af boligerne
- Deltagelse i et udviklingssamarbejde

Danske Diakonhjem har afgivet deres tilbud i samarbejde med Jørgen Friis Poulsen (Totalentreprenør), KPF Arkitekter (Arkitekt samt Bygherrerådgiver) samt Cowi (Ingeniør).

Det nye plejecenter i Tølløse skal stå færdigt i 2017, hvor det afløser de nuværende plejecentre i henholdsvis Tølløse og St. Merløse samt dagcenteret i Tølløse. De medarbejdere, som i dag arbejder på de ovennævnte steder, virksomhedsoverdrages til Danske Diakonhjem, når det nye plejecenter er en realitet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062