23948sdkhjf

Tilskud kan få dødsstødet

Ikke-fuldgyldige ernæringspræparater risikerer at blive fjernet fra Sundhedsstyrelsens tilskudsliste om få måneder.
En ny bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen ser formentlig dagens lys om et par måneder - og måske betyder det et farvel til tilskud til de ikke-fuldgyldige ernæringspræparater.

For levnedsmidler til særlig medicinsk ernæring, såsom proteinis, juicer og andre drikke, kan det betyde, at tilskuddet fjernes, og at produkterne dermed bliver dyrere for plejehjem, sygehuse og patienter.

Hos Skee Is på Sjælland har man i årevis kæmpet for at få sin Proteinberiget Vaniljeis på tilskudslisten. Det lykkedes i juni sidste år.

Nu risikerer isen at blive fjernet fra tilskudslisten igen. Sundhedsstyrelsen arbejder lige nu på den nye bekendtgørelse.

Læs hele historien i Magasinet Pleje, der udkommer på fredag.

Protein-is
Isen - der indeholder 9 gram protein og 24 gram fedt - spises i dag af patienter på sygehuse og på plejehjem. Patienter hos hvem appetitten ikke er stor og måske er i risikozonen for underernæring.
Men ligesom visse juicer og drikkevarer indeholder den proteinberigede vaniljeis ikke de vitaminer og mineraler, som det kræves, hvis et produkt skal være fuldgyldigt, det vil sige dække ens behov for ernæring fuldstændig.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094