23948sdkhjf

Ny plan lægger op til kulturændring i sundhedsvæsenet

Patienter skal have indflydelse på deres behandlingsforløb. Patienter og pårørende skal have overblik over forløbet og information og tilbud bliver nu tilpasset den enkeltes ønsker og behov. Det er nogle af indsatserne i planen for Borgernes sundhedsvæsen
I dag offentlggørtes planen for Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen. Den indeholder 33 konkrete indsatser, blandt andet behandlingsansvarlig læge, overblik over forløb, inddragelse af pårørende og frivillige og bedre kommunikation. Indsatserne bliver rullet ud over de næste tre år.

Bag Borgernes sundhedsvæsen står medarbejderorganisationer, patientforeninger, KL og Danske Regioner, og der lægges i en historisk erklæring og plan op til en kulturændring i retning af et mere imødekommende og rummeligt sundhedsvæsen, skriver Danske Regioners nyhedsbrev.

- Vi har alle et liv, der skal leves - også på sygehuset. Bekymringer og ønsker skal ses og imødekommes, og det skal vi blive bedre til fremover. Derfor har vi i Danske Regioner taget initiativ til udviklingsprojektet Borgernes sundhedsvæsen - vores sundhedsvæsen. Det unikke er det brede partnerskab, der står bag, hvor vi alle er optagede af at skabe den her kulturændring, så der kommer til at ske store forandringer, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079