23948sdkhjf

Ny lønmodel for nordjyske sygeplejersker

Flertallet af sygeplejersker og radiografer ansat på de nordjyske sygehuse, hospital og i Psykiatrien får fra 1. juni 2015 en ny, forenklet og gennemskuelig lønmodel.
Resultatet af en ny aftale mellem Region Nordjylland og Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland betyder, at flertallet af sygeplejersker og radiografer ansat på de nordjyske sygehuse, hospital og i Psykiatrien får fra 1. juni 2015 en ny, forenklet og gennemskuelig lønmodel.
Samtidig etableres der et introduktionsforløb for nyuddannede sygeplejersker.

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse i dag.

Den nye lønmodel for de klinisk ansatte sygeplejersker i Region Nordjylland erstatter de mange tidligere lokalt indgåede lønaftaler.

Siden Region Nordjylland i 2013 indrettede sygehusvæsnet med en forløbsbaseret organisering, har der været ønske om at indgå en aftale om en lønmodel for de klinisk ansatte sygeplejersker, som understøtter den nye struktur og organisering. Derfor har målet for den nye model været at få en forenklet, gennemskuelig og harmoniseret lokal lønstruktur.

HR-chef, Jacob Jacobsen, Region Nordjylland, er tilfreds med resultatet.

- Det har længe været et ønske at indgå en aftale med Dansk Sygeplejeråd, som både forenkler den måde, hvorpå vi aflønner flertallet af vores sygeplejersker/radiografer og samtidig sætter fokus på faglighed, kompetence og fastholdelse. Derfor er vi rigtig godt tilfredse med resultatet.

Jytte Wester, formand for Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland siger:

- Det er en fordel, at lønnen er forudsigelig og den enkelte sygeplejerske/radiograf kan gennemskue, hvordan lønnen er sammensat. Vi har med denne aftale fastholdt et betydeligt kollektivt element i den lokale løndannelse, og samtidig følger flere af løntillæggene sygeplejersken/radiografen, så længe vedkommende er ansat på en af regionens arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144