23948sdkhjf

Hilser forebyggelse af selvmord velkomment

Selvmordsraten stiger trods en øget professionalisme og målrettede tiltag i social- og sundhedssektoren, siger daglig leder af Stopselvmord.nu, Hanne Gullestrup.
Organisationen Stopselvmord.nu hilser den nye regeringsaftale om selvmordsforebyggende aktiviteter velkommen.

- Selvmordsraten stiger trods en øget professionalisme og målrettede tiltag i social- og sundhedssektoren. Derfor er det på tide også at kigge på, hvad almindelige mennesker kan gøre, ikke mindst fordi 450 af ofrene og mænd, og mænd typisk er mindre tilbøjelige til at søge hjælp af psykiske årsager end kvinder. Hovedparten der opsøger hjælp hos læge eller hjælpelinier er kvinder, siger daglig leder af Stopselvmord.nu Hanne Gullestrup.

Organisationen modtager i disse dage rådgivning ved besøg fra Australske MATES in Construction, et banebydende program i den Australske Byggeindustri, der har sænket selvmordsraten netop blandt mænd, med 8 % over 5 år.

- Som med fysiske ulykker kan alle rammes af ubærlige, personlige udfordringer, når man mindst venter det. Derfor kræver et mere selvmords sikkertsamfund, udover den eksisterende forebyggende indsats, også at mennesker i al almindelighed trænes i at se, undersøge og handle på signaler om selvmordstanker hos hinanden, siger Hanne Gullestrup.

Stopselvmord.nu's vision er, at selvmordsforebyggende førstehjælp bliver lige så udbredt på arbejdspladser, institutioner og foreninger, som fysisk førstehjælp.

- Deltagere på vores foredrag og to dages workshops har ofte selv haft oplevelser, der har sat sig varige spor i form af afmagt ved at have opfanget signalerne, men ikke vidst, hvad man skulle gøre. Det er derfor opløftende at se, hvordan deltagerne for øje på muligheder for at tage ansvar og handle. Professionelt som privat, siger lederen.


Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085