23948sdkhjf

900 fagfolk på stor demenskonference

I dag og imorgen samles fagfolk fra hele Danmark i København under overskriften "Et demensvenligt samfund"
Birgitte Vølund er på plads.
Alistair Burns er på plads.
Og Yvonne van Amerongen er på plads, når 900 fagfolk fra hele Danmark i dag og imorgen sætter hinanden stævne de DemensDagene, arrangeret af Nationalt Videnscenter for Demens.

Overskriften er "Mennesker med demens har brug for et demensvenligt samfund".

- Mennesker med demens har samme behov som alle andre for at føle sig inkluderet i familien, vennekredsen og samfundet for at kunne leve et godt liv. Men de har behov for støtte og hjælp, for at det kan lykkes. Det er præcis baggrunden for, at vi med DemensDagene 2015 sætter fokus på, hvordan vi kan indrette et demensvenligt samfund, fortæller professor, overlæge Gunhild Waldemar, der leder Nationalt Videnscenter for Demens.

DemensDagene 2015 indledes med tre stærke bud på et demensvenligt samfund:

Alistair Burns er professor i gerontopsykiatri og national koordinator for den britiske premiereminister David Camerons ambitiøse demensplan, der blev kickstartet ved G8-topmødet i december 2013. Alistair Burns fortæller om arbejdet med at gøre Storbritannien til et demensvenligt samfund.

Yvonne van Amerongen er kvalitets- og innovationschef i den hollandske demenslandsby Hogewey, der har 152 beboere med svær demens. Landsbyen er bl.a. indrettet med torv, supermarked, cafe, frisør og en pub. Plejepersonalet er til stede døgnet rundt og støtter beboerne i deres daglige gøremål. Alle omgivelser og indretning er gennemtænkt demensvenlige. Yvonne van Amerongen vil give et indblik i livet i landsbyen.

Birgitte Vølund er landsformand for Alzheimerforeningen, uddannet sygeplejerske og master i gerontologi. Hun arbejder som selvstændig konsulent og underviser på ældreområdet. Birgitte Vølund vil præsentere Alzheimerforeningens visioner for, hvordan vi i Danmark kan arbejde os frem mod et demensvenligt samfund.

Fakta om Nationalt Videnscenter for Demens:
• Arbejder med at fremme forskning og viden om demens i hele Danmark
• Styrker demenssamarbejdet på tværs af kommuner og regioner gennem landsdækkende netværk
• Deltager og leder af danske og internationale forskningsprojekter
• 5.000 fagfolk – fra SOSU-assistenter til overlæger – deltog i 2014 i kurser eller konferencer arrangeret af Nationalt Videnscenter for Demens.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079