23948sdkhjf

DEMENS: Bliv klogere på reminiscens og adfærd

DemensDagene i dag mandag og i morgen tirsdag sætter fokus på ny forskning, søvn, pårørende, udfordrende adfærd, m.m.
Under DemensDagene, der arrangeres af Nationalt Videnscenter for Demens, kan de 900 konferencedeltagere bl.a. blive klogere på:

• Reminiscens: Reminiscens er en udbredt metode til at vække erindringer til live hos mennesker med demens. Men hvordan ser det ud med forskningen og kan man påvise en effekt?

• Udfordrende adfærd: Hvordan kan plejepersonale med socialpædagogiske metoder forebygge, at mennesker med demens reagerer med aggressiv og voldsom adfærd?

• Fysisk aktivitet til hjemmeboende: Hvordan kan det i praksis lade sig gøre at træne mennesker med demens – og hvordan etablerer man gode motionstilbud til hjemmeboende borgere med demens?

• Velfærdsteknologi: Kan velfærdsteknologi påvirke ældres sociale liv? Hvordan kan teknologi bruges som støtte af kognitive færdigheder hos mennesker med Alzheimer? Hvilke muligheder er der med stimulering med billeder, lyd og lys?

• Søvn og demens: Søvnforstyrrelser er et udbredt problem blandt mennesker med demens. Hvordan kan man opnå en god søvnhygiejne og skal søvnløshed behandles med sovemedicin?

• Husk de pårørende: Det er veldokumenteret, at pårørende til mennesker med demens har øget risiko for depression og stress. Hvilke tiltag findes, og hvordan kan vi bedst støtte de pårørende gennem et demensforløb?

• Alzheimers sygdom: Hvor langt er forskningen inden for den mest udbredte demenssygdom? Første præsentation af resultater fra det 3-årige forskningsprojekt ADEX, hvor patienter med Alzheimers sygdom har gennemført hård fysisk træning.

• Synsoplevelser og fejlopfattelser: Mennesker med demens forveksler ofte andre personer eller ser dyr og mennesker, der ikke er der. Men hvad er det, der sker i hjernen, når vi ’ser syner’ eller tolker omverdenen forkert? Og hvad kan man gøre ved det?

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079