23948sdkhjf

Hospitaler rydder op i besværlige arbejdsgange

Hospitalsansatte i Region Hovedstaden får i et nyt projekt mulighed for at pege på procedurer og registreringer, der kan gøres smartere.
Et nyt projekt på hospitalerne i Region Hovedstaden skal komme både ansatte og patienter til gode i form af større arbejdsglæde, mere mening i arbejdsgangene og mere tid til patienterne.

Regionsrådet har på sit sidste møde besluttet at sætte et afbureaukratiseringsprojekt i gang i Region Hovedstaden, hvortil der gives 1,9 mio. kroner.

- De ansatte på hospitalerne og i vores psykiatri er dem, der bedst ved, hvor man kan spare værdifuld tid på arbejdsgange og processer. Det er derfor guld værd, når de i et projekt som dette vil kunne fungere som eksperter i de faktiske forhold på afdelingerne. Den sparede tid vil forhåbentlig komme patienterne til gode og i sidste ende frigive mere tid til dem, forklarer formand for IT- og Afbureaukratiseringsudvalget i Region Hovedstaden, Lise Müller (SF).

I IT- og afbureaukratiseringsudvalget har man kigget nærmere på andre lignende projekter, hvor man har arbejdet med at spare tid og arbejdsgange for at lære af dem.

F.eks. har man i en af gennembrudsklinikkerne på Hjertecentret på Rigshospitalet ændret i måden, man sendte lægebreve til patientens egen læge, hvilket gav et meget mere præcist og hurtigere overblik over aktiviteten og den tilhørende økonomi, fortæller Region Hovedstaden. Resultatet blev, at der nu bliver brugt langt færre ressourcer på opfølgning, og målopfyldelsen for rettidige afsendte lægebreve endte på tæt på 100 procent.

OM PROJEKTET
Projektet skal tilbydes afdelinger på alle hospitaler, der har særlig interesse for emnet. Sigtet er, at alle hospitaler bliver en del af projektet.
Når personalet på en afdeling er kommet med forslag til forenklinger, bringes disse op til administrativt niveau, som kan anbefale ændringen over for fx hospitalsledelse, regionsledelse eller ministeren.
Forslagene kan vedrøre en enkelt afdeling, men de kan også gå på tværs af afdelinger og hospitaler og de kan vedrøre overgange til kommunerne.
Lokale arbejdsgange kan håndteres på hospitalet, mens alt det, der vedrører regionale og nationale krav kan bringes op i styregruppen, som så tager stilling til, om man må ophøre eller ændre på arbejdsgangen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078