23948sdkhjf

Statsminister taler til ældreråd

11. maj står Helle Thorning-Schmidt foran 94 folkevalgte ældreråd i Nyborg.
På mandag den 11. maj taler statsminister Helle Thorning-Schmidt til 94 folkevalgte ældreråd.

Der bliver fuldt hus, når DANSKE ÆLDRERÅD afholder repræsentantskabsmøde på Hotel Nyborg Strand.

Man begynder kl. 11.00, statsministeren går på kl. 13.00 og kl. 16.00 uddeles Ældrerådenes Hæderspris af DANSKE ÆLDRERÅDs formand Bent Aa. Rasmussen - som i øvrigt også sidder i Magasinet Plejes fagpanel.

Prisen tildeles årligt én eller flere personer, som har fremmet eller synliggjort det ældrepolitiske område lokalt eller nationalt.

På tirsdag den 12. maj kan man komme til ældrepolitisk konference "Forandringer i omsorgen – velfærd, konkurrence og aktivt liv som ældre”

- Ældre borgere har "det frie valg" til hjemmepleje og plejeboliger, og på begge områder konkurrerer kommunale og private aktører på pris og kvalitet. Men gavner det frie valg de svageste borgere, og hvad betyder konkurrenceudsættelse af omsorgsopgaver for medarbejdere og borgere? Skal vi forstå velfærd som en service, det offentlige leverer til os som borgere, eller vil velfærd fremover være noget, vi skaber i fællesskab? Vil der i fremtiden blive taget højde for den enkelte ældre borgers individualitet og kan værdighed i pleje og omsorg bevares?, spørger DANSKE ÆLDRERÅD.

Hovedoplægsholdere er:

• Karen Klint, formand for Folketingets sundheds- og forebyggelsesudvalg
• Tine Rostgaard, professor med særlige opgaver, Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet
• Karen Andersen-Ranberg, overlæge, PhD, Geriatrisk afdeling, Odense Universitetshospital og forskningslektor, Dansk Center for Aldringsforskning, Syddansk Universitet
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094