23948sdkhjf

Silkehøns flytter ind på plejecentret

De ansatte på Langagergård plejecenter passer hønsene, og skulle der være beboere der vil hjælpe, så er de også velkomne.
Langagergård plejecenter, der drives af Forende Care, har netop indviet et grå hønsehus indtager det grå hønsehus til dværgsilkehøns. To sorte og to hvide, samt to brune toppede høns.

- Nu er vi helt klar til at holde høns, og jeg har brugt hele min påskeferie på at få malet hønsehuset, siger centerchef Louise Wesselhoff og viser stolt det grå og hvide hønsehus frem.

De ansatte skal nu selv til at passe hønsene, og skulle der være beboere der vil hjælpe, så er de også velkomne, forklarer hun.

- Det var et år siden jeg fik idéen at skaffe høns til de nu endelig kunne flytte ind her på Langagergård,fortæller Louise Wesselhoff.

Hun havde sat sig op på at det skulle være netop dværgsilkehøns og måtte helt til Jylland for at få fat i dem.

- Jeg tror, at hønsene kommer til at betyde meget for vores beboere, og vi kan allerede se nu, at de er begyndt at komme ud og kigge til dem hver dag. Når beboerne har besøg, har de noget nyt de kan kigge på og tale om, og børnebørnene vil synes, at det er sjovt at kigge på hønsene, siger hun.

Inviterede børnehaven

Børnene fra naboen Lillebo børnehave var inviteret til indvielsen af hønsehuset og væltede forventningsfulde ud i haven for at se de nye høns. Dem der ønskede det fik lov til at klappe og kæle en af de bløde silkehøns. Andre børn lagde hønseguf ud eller tællede æg, der var tre hele æg og et der var gået i stykker, og så lå der to inde i hønsehuset. Nogle var mere interesseret i, om de grillede pølser mon ikke snart var færdige. Beboerne hyggede sig med at kigge på både børn og høns og fik lidt sol og vind i håret.

Såvel børnehavebørn som beboere guffede løs på grillpølser med brød eller kartoffelsalat, ristet løg, ketchup og alskens tilbehør i haven. Et par af beboerne fik et ekstra fleecetæppe over benene, når foråret drillede med en lidt kølig vind i skyggen under markisen.

De seks høns er nu ikke de første dyr på Langagergård, Louise Wesselhoffs egen labrador Balder er fast gæst på stedet, her står flere akvarier med fisk i flotte farver, og en af beboerne har en kat, der har sin faste gang på centeret.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157