23948sdkhjf

BILLEDSERIE: Viden om demens til hele Danmark

Fagfolk fra hele landet var samlet i København, da Nationalt Videnscenter for Demens arrangerede årets DemensDage.
Uanset om man havde interesse i den nyeste udvikling indenfor Alzheimer sygdom, om udfordrende adfærd, reminiscens, træning eller om resultaterne af en række danske forskningsprojekter, var der viden til samtlige af de 900 fagfolk, der mandag og tirsdag var mødt op i Tivoli Hotel & Congress Center til årets DemensDage.

Med eksperter i frontlinjen, og videnbegærlige fagfolk fra hele landet på tilskuerpladserne gik to vel tilrettelagte dage med interessante foredrag og gode spørgsmål fra salen.


Demens er af stor interesse for plejepersonale i både kommuner og regioner. Sosuassistener, sygeplejersker, plejehjemsledere, ergo- og fysioterapeuter var derfor på plads opg parate til at blive opgraderet på den nyeste viden indenfor demenspleje.

Det er et skøn fra Nationalt Videnscenter for Demens, at op mod 90.000 mennesker i Danmark har en demenssygdom og at ca. 8.000 af disse er udadreagerende.
Demens koster årligt samfundet 24 milliader kroner.

Disse tal vil kun vokse i årene fremobger: I 2040 er estimatet, at der findes 164.304 demensramte herhjemme.

At forebygge udviklingen af demens og ikke mindst pleje demensramte, så borgerne og fagpersonalet får mest ud af livet og fagligheden, er derfor en stor udfordring i fremtiden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14