23948sdkhjf

SOSU-elever tester fremtidens erhvervsuddannelse

Tre erhvervsskoler og Region Hovedstaden har gennem de sidste to år afprøvet en helt ny og fremtidsorienteret erhvervsuddannelse.
Bliver en SOSU-assistent dygtigere af at arbejde sammen med en elektriker? Hvorfor skal der være både piger og drenge på en erhvervsuddannelse?

Det er bare nogle få af de spørgsmål, som tre erhvervsskoler og Region Hovedstaden har fundet svarene på. Gennem de sidste to år har de afprøvet en helt ny og fremtidsorienteret erhvervsuddannelse kaldet Next EUD. Next EUD er et konkret bud på, hvordan hverdagen på erhvervsskolerne kan komme til at se ud, når regeringens erhvervsskolereform træder i kraft lige efter sommerferien.

På Next EUD har kommende SOSU-hjælpere, pædagogiske assistenter, kontor- og handelselever, mekanikere, elektrikere, it-supportere m.fl. testet en undervisning, som går på tværs af skoler, køn og uddannelser. Hele vejen er undervisningen blevet koblet tæt til praksis, og de unge er blevet udfordret af virksomheder som Microsoft og Idéklinikken i Københavns Kommune. De har også arbejdet med regionale væksttemaer som bæredygtighed og velfærdsteknologi, og de har trænet almene kompetencer som innovation, kommunikation og samarbejde. Og meget mere.

Over 60 elever og lærere på Next EUD samles i denne uge for sidste gang til et afsluttende undervisningsforløb på SOPU i Vognmagergade. Den 18.-20. maj vil eleverne arbejde med de erfaringer og den læring de har fået i projektet og den 21. maj afholdes en afsluttende elevudviklet messe med stande og præsentationer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125