23948sdkhjf

Verdens største tandemtur for blinde

Cirka 200 personer deltager i morgen i verdens største tandemcykeltur for både blinde, svagsynede og seende. Arrangementet finder sted i Amager Strandpark
Onsdag den 21. maj er international dag for tilgængelighed. I den anledning afholder software-virksomheden Siteimprove i samarbejde med Dansk Blindesamfund en tandemcykeltur for både blinde og seende. Ca. 200 personer deltager i tandemcykelturen. Blandt deltagerne vil blandt andre være finansminister Bjarne Corydon, den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og direktør for Dansk Cyklistforbund Klaus Bondam.

- Formålet med dagen er at få folk til at tale og lære om inklusion af alle borgere uanset handicap, siger Morten Ebbesen, direktør og grundlægger af Siteimprove, som er en danskejet virksomhed, der leverer løsninger til kvalitets- og tilgængelighedssikring af websider.

- Hos Siteimprove anser vi tilgængelighed som en menneskeret, uanset om der er tale om adgang til en cykeltur eller til internettet, siger han.

Morten Ebbesen håber at virksomheder og offentlige myndigheder i stigende grad vil anvende inkluderende design i udviklingen af deres websider. I takt med digitaliseringen er manglende tilgængelighed nemlig et stadig større problem på internettet, fortæller han. Mange websider følger ikke standarder og guidelines, som tillader blinde og svagsynede at følge med. Det vil Dansk Blindesamfund og Siteimprove gøre opmærksom på med onsdagens arrangement.

Efter begivenheden vil Siteimprove donere de 100 tandemcykler til forskellige tandemklubber og privatpersoner med synshandicap.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078