23948sdkhjf

Faglige Seniorer Storkøbenhavn: Stop tvangsdigitaliseringen

Ældre medborgere har brug for den direkte kontakt til og hjælp af myndighedspersoner udenom computere og mobiltelefoner, når de skal have behandlet deres sager i forhold til det offentlige, lyder det i en udtalelse fra Repræsentantskabet for Faglige Seniorer Storkøbenhavn.
Stop tvangsdigitaliseringe. Sådan lyder det i en udtalelse fra Repræsentantskabet for Faglige Seniorer Storkøbenhavn.

- Den herskende digitale mafia er godt i gang med at koble en stor befolkningsgruppe af det samfundsmæssige fællesskab, mener Repræsentantskabet for Faglige Seniorer Storkøbenhavn.

Danmark er EU’s mest digitaliserede land. Det konkluderer en EU-undersøgelse fra februar. Danmark ligger højest i det digitale præstationsniveau. Det bringer os foran lande som Sverige, Holland og Finland, der også ligger i EU-toppen.

- Der er ca. 600.000 borgere som ikke behersker IT teknikken, og som derfor ikke længere kan komme i kontakt med myndighederne uden at rende rundt fra Herodes til Pilatus. Mange ældre medborgere føler sig utrygge og svigtede. De bliver lette ofre for højre populismen. Mange af vore ellers gode unge sociale politikere har svært ved at forstå at ældre medborgere har brug for den direkte kontakt til, og hjælp af myndigheds personer, udenom computere og mobiltelefoner, når de skal have behandlet deres sager i forhold til det offentlige. Alene afskaffelsen af Zone klippekortene giver utryghed fordi man ikke kan dokumentere at have betalt for den rejse man er på, man kan ikke se på rejsekortet at man har betalt og er derfor et let offer for bødespekulanterne. Fejl i deres elektroniske apparater giver dem ikke tab, men betydelige indtægter.
Vi forventer ikke at de, der har besluttet rejsekortets indførelse, vil erkende at de har taget fejl, men for at give de ældre medborgere en større tryghed foreslår vi at spærretiderne på al kollektiv transport ophører, at kontrolafgifterne nedsættes væsentligt, samt at alle der er fyldt 80 år kører gratis, lyder det i udtalelsen fra Repræsentantskabet for Faglige Seniorer Storkøbenhavn.

Repræsentantskabet for Faglige Seniorer Storkøbenhavn opfordrer folketingets medlemmer til at tage de svageste medborgere alvorligt og give dem en ordentlig og værdig behandling".
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094