23948sdkhjf

Børnehjertesygeplejersker henter ny inspiration

Siden 2008 har tre KUUL-løbere hvert år gjort det muligt for børnehjertesygeplejersker at hente ny inspiration ved udvekslingsophold på udenlandske hospitaler. I weekenden løber ultraløberne 170 kilometer fra hospital til hospital.
For ottende år i streg tager tre løbere i weekenden turen fra Aarhus Universitetshospital via Copenhagen Marathon til Rigshospitalet i København - non-stop. Det er en løbetur på 170 kilometer.

Siden starten i 2007 har KUUL-løberne indsamlet over 1.300.000 kroner til hjertebørn. Hvert år siden 2008 har de gjort det muligt for børnehjertesygeplejersker at hente ny inspiration ved udvekslingsophold på udenlandske hospitaler i England, USA, Sydafrika og Sverige. Dette initiativ bliver rost af både Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital, da det har forbedret samarbejdet mellem de to afdelinger for hjertebørn.

Løbeturen, der arrangeres i samarbejde med Falck, skal sætte fokus på hjertebørn.

Lørdag den 23. maj klokken 12.40 starter de tre løbere fra hospitalet i Skejby. På vej mod havnen i Aarhus løber de forbi Falcks Vagtcentral på Brendstrupgårdsvej, hvor de samler en flok løbere op. De mange motionsløbere har meldt sig til en tur på 5 kilometer, og sender løberne godt af sted med færgen. KUUL løberne sejler til Odden, og henover aften og nat løber de tværs over Sjælland. Nattens strabadser har de tre løbere for sig
selv, indtil de søndag morgen får følgeskab af en flok morgenfriske løbere, der følger dem til det - der for mange er årets store udfordring - Copenhagen Marathon.
KUUL løberne stiller altså direkte til starten i maratonløbet med 124 kilometer i benene.

Efter maratonløbet fortsætter de så lige til Rigshospitalet. På de sidste 4 kilometer får de også opbakning fra endnu en flok motionsløbere.

De tre ihærdige løbere kommer ikke tomhændede til København. Efter en løbetur på 170 kilometer besøger de afdelingen for Hjertebørn på Rigshospitalet, hvor de afleverer to KUUL Ophold. Et KUUL Ophold er en forlænget weekend for familien på hotel Legoland, med oplevelser for familien i LEGOparken. KUUL Ophold gives til Familier med Hjertebørn, og har en værdi af 5.000 kroner pr. styk.

Undervejs vil KUUL løberne indsamle et kontantbeløb, som de vil overrække på afdelingen. De har lavet en donationsløsning på internettet, hvor man kan donere penge til Hjertebørnene, imens løberne er på vej mod Riget. Løberne håber at kunne samle 10.000 kroner ekstra ind på turen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094