23948sdkhjf

Glostrup hurtigst til behandling af blodpropper i hjernen

På Apopleksienheden på Glostrup Hospital kommer patienten i behandling på under en halv time fra ankomst. De hurtige tider er resultatet af en løbende indsats for at holde fokus på det samlede forløb blandt alle faggrupper.
En ny rapport fra Dansk Apopleksiregister fra 2014 viser, at de hurtigste i landet til at behandle patienterne er Apopleksienheden på Glostrup Hospital, som er en del af Rigshospitalet i Region Hovedstaden. Og ser man på regionens samlede mediane ventetid på området, er Region Hovedstaden også landets hurtigste.

De hurtige tider på Rigshospitalet, Glostrup er resultatet af en løbende indsats for at holde fokus på det samlede forløb blandt alle faggrupper, fortæller Region Hovedstaden.

Ambulanceredderne kører nu patienterne direkte i CT skanneren, så medicinen kan gives, så snart skanningen har udelukket blødning eller andet, der gør, at man ikke må give trombolysebehandling. Tidligere skulle patienten først gennem akutklinikken og op til behandling efter skanning.
Hospitalet har fået en ny skanner i 2014, som patienterne kan komme til meget hurtigt, og hvor der er plads til alle de fagfolk, der er med i den hurtige vurdering og behandling. Der er adgang til to skannere tæt ved hinanden så det er muligt at behandle to patienter samtidigt.
Med Det Fælles Medicinkort kan lægen se patientens medicinforbrug, allerede når patienten er registreret, i stedet for som tidligere at bruge tid på at ringe til familie og venner for at få oplysningerne.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079