23948sdkhjf

Sønderborg sætter ensomhedsprojekt i søen

Projektet Interessevenner skal sænke ensomheden blandt ældre.
Sundhedscentret i Sønderborg har igangsat et nyt initiativ: Det kaldes "Interessevenner" og henvender sig til borgere over 65 år, som føler sig ufrivilligt alene.

Baggrunden for initiativet er, at sundhedspersonalet ofte møder borgere, som har mistet deres ægtefælle og har begrænset netværk

- Jeg er meget begejstret for Sundhedscenterets nye projekt. For sundhed er ikke bare den daglige motion eller den varierede kost, det er også, at vi har nogen at dele vores liv og vores hverdag med. At vi socialt føler os veltilpasse og sunde. Desværre er der mange mennesker, især ældre, der oplever ensomheden inde på livet. Noget som de måske ikke føler, de kan ændre på egen hånd. Derfor er det et virkeligt relevant tilbud, som jeg håber, at mange borgere vil tage til sig og benytte sig af, udtaler Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune.

En koordinator på projektet vil finde det rigtige match, hvor der tages hensyn til interesser, bopæl og mobilitet. Koordinatoren vil også sørge for, at den første kontakt mellem parterne bliver etableret.

Pilotprojektet afsluttes ved udgangen af 2015.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109