23948sdkhjf

Danmark rundt med viden om demens

Et demensrejsehold ruller fra næste år ud til plejecentre over hele landet. Socialstyrelsen er på vej med en spørgeskemaundersøgelse på plejecentre i alle landets kommuner. Medarbejdernes tilbagemeldinger får stor betydning for demensrejseholdets indsats de kommende år.
Plejecentre i samtlige landets kommuner vil snart modtage et spørgeskema. Her spørger Socialstyrelsens nye demensrejsehold medarbejderne, om de har nogle særlige udfordringer i forhold til demensplejen, og i hvilken grad de føler sig klædt på til de opgaver, de står overfor i dag med demensramte beboere.

Det skriver Magasinet Pleje, der udkommer i dag fredag.

- Vi er rigtig interesserede i at få input fra medarbejderne, fordi vi vil jo gerne målrette indsatsen, hvor behovet er størst, forklarer projektleder og fuldmægtig i Socialstyrelsen, Kirsten Groth Willesen.

De seneste år har der været et stigende antal henvendelser til Socialstyrelsens rådgivningsenhed VISO angående pleje og omsorg for beboere med demens – særligt demensramte beboere med udadreagerende adfærd.

- Det er en mere kompliceret opgave at yde pleje og omsorg for demensramte beboere på plejehjem i dag, end det var for ti år siden, siger fuldmægtig i Socialstyrelsen, Kirsten Groth Willesen.

Demensrejseholdet vil bestå af faggrupper, der har viden om demens og erfaring med at arbejde med demensramte borgere.

Det er meningen, at Socialstyrelsens demensrejsehold skal ud på plejecentre i ti kommuner fra 2016 til 2018.

Formålet med den nye indsats er at øge livskvaliteten for beboere, der lider af en demenssygdom og give plejepersonalet flere redskaber på demensområdet. Redskaber, som kan medvirke til større arbejdsglæde og et bedre arbejdsmiljø.

Hvis du er abonnent, kan du læse hele historien her.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11