23948sdkhjf

Nu skal sygeplejersker chippes i Skejby

Region Midtjyllands aftale om sporingsudstyr af personale går i luften som pilotprojekt.
Der bliver brugt for megen tid på fysisk at finde hinanden på landets sygehuse, når sygeplejersker og læger skal i dialog.
I september underskrev Region Midtjylland derfor en rammeaftale på en it-løsning til sporing af mennesker og udstyr.

Løsningen med sporing af udstyr har været i drift som et pilotprojekt på Skejby Sygehus, og nu skal personalesporingerne også inddrages i forsøget.

- Vi har haft nogle praktiske udfordringer, som vi under pilotprojektet skal løse bedst muligt. Det gælder bl.a. den fysiske udformning af chippen - den skal være til at bære uden gener. Desuden skal vi sikre, at funktionen fungerer optimalt i sygeplejerskernes daglige rutiner, siger projektleder Johnny Olsson til magasinetpleje.dk.

Undersøgelser viser, at der dagligt bruges 12 minutter pr. medarbejder på en vagt til at lede efter bl.a. udstyr og kollegaer.
Hvis en sygeplejerske ikke kan finde en overlæge, kan hun med chippen i overlægens id-kort og de opstillede scannere se, hvor lægen befinder sig.

I dag er det sådan, at en sygeplejerske skal ringe efter udstyr, og indtil udstyret er leveret på afdelingen, bliver hun nødt til at have fokus på denne opgave, mens hun samtidig skal have opmærksomhed på pleje af patienterne.

På Det Nye Universitetshospital i Aarhus kan sygeplejersken give systemet besked om, hvad hun skal bruge. Herefter kan hun se på en skærm, at varen er sendt af sted samt hvornår den ankommer til afdelingen. Det giver sygeplejerskerne mulighed for at have fokus på patienterne.

I slutningen af året skal sporingsudstyret implementeres på hele Det Nye Universitetshospital i Aarhus, DNU, hvor de første afdelinger åbner til efteråret.

Man forventer at spare ca. en procent årligt ved at øge sporbarheden på sygehusene.
Ud af de 78 milliarder, der årligt bruges på det danske sygehusvæsen, forventes det, at man kan effektivisere for mellem en halv og en hel milliard årligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109