23948sdkhjf

Sosu'er kan blive populære hos lægerne

Sosu-skolerne tilbyder nu en ny AMU-uddannelse til social- og sundhedsassistenter, som vil arbejde hos praktiserende læger.
Efter sommerferien kan social- og sundhedsassistenter tage en ny fem dage lang AMU-uddannelse på landets sosu-skoler. Det skriver FOA.

Uddannelsen er målrettet assistenter, der ønsker at arbejde i lægepraksis, og den specialiserer sosu-assistenterne til at klare typiske kliniske opgaver som blodprøver, vaccinationer, EKG-undersøgelser og lungefunktionsmålinger.

Formanden for FOAs social- og sundhedssektor Karen Stæhr er glad for den nye uddannelse

- Lægerne vil gerne have social- og sundhedsassistenterne i almen praksis, og de får en kompetent faggruppe, der ikke går efter at varetage lægens opgaver fremfor egne opgaver, og det er en fordel, siger hun til Fagbladet FOA.

Sosu-assistenterne kan blive en efterspurgt faggruppe i lægehusene, mener Roar Maagaard. Han er praktiserende læge og medlem af udvalget vedrørende personaleuddannelse i Dansk Selskab for Almen Medicin/PLO.

- De har i forvejen nogle af de rigtige kompetencer og kan blive fuldstændig fit til at klare opgaverne med den nye uddannelse. Dertil kommer, at de er på et lavere lønniveau end sygeplejersker. Jeg forventer og håber, at AMU-uddannelsen vil øge lægernes interesse for at ansætte sosu-assistenter, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078