23948sdkhjf

Danmarks første DGNB-certificerede plejecenter

Mandag modtog Vonsild Have Kvarteret i Kolding bæredygtighedscertificeringen DGNB Sølv og bliver dermed det første certificerede bæredygtige ældre-plejecenter i Danmark.
Vonsild Have Kvarteret er på flere måder et banebrydende plejecenter. Det er Danmarkshistoriens første OPP-plejecenter, og nu bliver Vonsild Have Kvarteret også det første til at blive certificeret efter den danske DGNB-ordning.

Det er Green Building Council Danmark, der står for certificeringen, og direktør for Green Building Council Denmark, Mette Qvist, overrakte sølvplaketten til borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune, som bevis for, at det er lykkedes at komme i mål.

Vonsild Have Kvarteret har været med i pilotfasen til udviklingen af den danske udgave af DGNB-standarden og Mette Qvist glæder sig over, at Kolding Kommune tidligt så værdien i et bæredygtigt byggeri:

- Vi sætter pris på, at Kolding Kommune valgte at deltage i vores pilotfase, og dermed gå forrest med en DGNB bæredygtighedscertificering af plejeboliger, siger Mette Qvist.

Ifølge borgmester Jørn Pedersen har Kolding Kommune i over 25 år arbejdet målrettet med bæredygtigt byggeri, og derfor har det været helt naturligt at bygge Vonsild Have Kvarteret ud fra bæredygtige principper.

- Det er i virkeligheden sund fornuft, da kravene sikrer den højest mulige kvalitet inden for den økonomiske ramme, siger Jørn Pedersen.

Vonsild Have Kvarteret er opført af Dansk Boligbyg A/S i totalentreprise i samarbejde med Luplau & Poulsen ApS (arkitekt), Niras A/S (ingeniør), Hune og Elkjær Arkitektfirma A/S (konsulent for plejehjem), Deas (ejendomsforvaltning) og Kemp & Lauritzen (facility management). Plejehjemmet med 60 boliger slog dørene op for de første beboere i marts 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078