23948sdkhjf

Aarhus i front med velfærdsteknologi

Ny rapport fra KL erklærer Aarhus Kommune som frontløber inden for velfærdsteknologi.
Den seneste status for udbredelsen af velfærdsteknologi fra Kommunernes Landsforening (KL) underbygger, at Aarhus Kommune er helt i front med moderne velfærdsteknologi. Sammenholdt med kommunens egne opgørelse over velfærdsteknolog i drift, viser tallene, at 34 procent af alle vasketoiletter i drift, er i drift i Aarhus, og blandt de store kommuner (+100.000 indbyggere) tegner Aarhus sig for 73 procent.
Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

For loftlifte tegner Aarhus sig for henholdsvis 9,5 procent på landsplan og 25 procent blandt de store kommuner.

Rådmand i Sundhed og Omsorg, Jette Skive, er begejstret over førertrøjen, og lover samtidig, at Aarhus Kommune ikke har i sinde at hvile på laurbærrene:

- Vores borgere har allerede stor glæde af velfærdsteknologi, der hjælper med alt fra praktiske i hverdagen til bedre kontakt til familie og venner. Det giver et ordentligt løft i livskvaliteten, og det løft skal endnu flere opleve, siger hun.

Aarhus Kommune investerer 50 mio. kr. i at udbrede mere velfærdsteknologi i sine plejeboliger. Her indgår flere vasketoiletter side om side med, at kommunen afprøver nye teknologier til for eksempel til at sikre god natte-søvn.

Aarhus Kommune arrangerer desuden hvert år fagkonferencen CareWare (i samarbejde med en række øvrige aktører), hvor andre kommuner inviteres til at se den nyeste velfærdsteknologi på det danske marked. En del af teknologierne har Aarhus selv indført i sin pleje- og omsorgssektor.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11