23948sdkhjf

BILLEDSERIE: Sidste erindringsdans inden sommeren i Randers

Der var champagne, blomster, smil, skøn musik, latter og en mangfoldighed af dansetrin på Områdecenter Lindevænget, da der i går blev afholdt afdansningsbal i erindringsdans.
Salen på Lindevænget er pyntet op med hvide roser, et fint dækket bord og en rød løber ind til dansegulvet. Aktivitetsmedarbejder Louise Højgaard Andersen hælder champagne op, mens gæsterne tager plads i stolene, der omkranser dansegulvet. Både de ældre, de pårørende og de frivillige er klædt fint på – kvinderne i kjoler og mændene i skjorter.

- Der har været en helt særlig stemning op til vores afdansningsbal, og vi har alle sammen glædet os, fortæller Louise Højgaard Andersen, instruktør i erindringsdans på ældreområdet i Randers Kommune.

Princippet bag erindringsdans er at benytte musikken og dansen til at vække ellers glemte minder og forstærke følelsen af personlig identitet og selvværd hos borgere med demens.

Fest en gang om ugen
Forløbet med erindringsdans er muliggjort af en del af Randers Kommunes andel af ældremilliarden, og derudover stor opbakning fra personale, pårørende og frivillige.

- Det er gået over al forventning – vi har haft en fest hver onsdag formiddag siden april, hvor alle har sunget med og budt hinanden op til dans. Selv de demente, som ellers ikke har ønsket at være med til sociale arrangementer er vågnet op og har deltaget i festlighederne, fortæller initiativtager og aktivitetsmedarbejder Louise Højgaard Andersen.

På Lindevænget har der været så stor opbakning til arrangementet, at man har kunnet invitere alle interesserede på plejecenteret.

- Vi har set en masse smil og glæde, vi har set de ældre byde hinanden op og ægtefæller danse, som måske ikke har danset sammen i mange år, fortæller Louise Højgaard Andersen.

[box][align]CENTER[/align][content] Ægtepar danser igen
Jytte Rosenkilde Madsen på 82 år er ét stort smil og en aktiv gæst på dansegulvet. Hun er til afdansningsballet sammen med sin mand Ole Berg Madsen, 84 år, som kommer på Lindevænget et par gange om ugen.

- Det har været helt fantastisk godt med dansearrangementerne – alle smiler og er glade hele tiden, fortæller Jytte, som var med på sportsholdet, da hun gik til dans i Randers under anden verdenskrig.

Jytte og Ole Madsen har ikke danset meget siden de var helt unge, men de finder hinanden igen på Lindevængets dansegulv. De to har været gift i mere end 60 år, og de har fem børn og elleve børnebørn. Der mangler dog ikke kærlige smil og glimt i øjnene, når de mødes i fortidens toner.

Efter sommerferien genoptages dansen, og det er også planen, at arrangementet skal udbredes til de ældrecentre i kommunen, som endnu ikke har haft mulighed for at prøve det.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094